Detta visste du kanske inte?

1. Kineser är inte diskreta för fem öre. De glor och pratar om en mitt framför ögonen, som om man vore en docka.
2. Lyckas du hitta papper på toaletten så är du bäst!
3. 80 procent av alla manliga människor hälsar inte på oss kvinnliga i familjen om man hälsar på dom. Dom säger inte ett skit, fråga mig inte varför. Detta är mestadels riktat till taxi chaufförer!
4. Trafiken är kaos, här kör man som man vill. Med eller utan lysen, inga bälten, omkörningar nära döden, tuta på allt och alla, parkera mitt på gatan och på övergångsställen. Dom har ingen aning om vad rondellen är tillför, sist körde han vänster i rondellen för att vi skulle åka till vänster. Han fattade alltså inte att han skulle köra runt rondellen för att komma till gatan på vänster sida.
5. En del sitter på offentliga toaletter med öppen dörr.
6. Många barn bär inte blöjor utan har byxor som är öppna i rumpan. Dom kan alltså bara sätta sig på gatan och bajsa om dom vill.
7. Man ser aldrig förare arga i trafiken, trots hur sjuka saker den andra föraren får för sig att göra.
8. Fotgängare kan gå mitt i vägen utan att ens bry sig om att en bil tutar på en för att han eller hon ska flytta på sig. Efterblivna!
9. Dom har jäkligt snygga skor här men inga större storlekar.
10. Ska du gå och handla kläder i en vanlig butik, så kan du räkna med att en från personalen går tätt bakom dig hela tiden. Man känner sig stressad och vill bara ge dom på käften!
11. 99% kan inte engelska här i suzhou.
12. I shanghai får inte alla bilar köra varje dag. Det är olika reg nummer som får köra bil på olika dagar. Därför skaffa många sig två olika plåtar och byter den så dom kan köra varje dag. (detta gäller vissa vägar, för att det är för mycket trafik)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0